Η Δανία αναστέλλει την έγκριση εξαγωγής όπλων στην Σ. Αραβία λόγω Κασόγκι

Η Δανία αποφάσισε να αναστείλει την έγκριση εξαγωγής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία λόγω της υπόθεσης της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και της κατάστασης στην Υεμένη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις πρόσφατες συνομιλίες με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην ΕΕ, πρόσθεσε.

Στην απόφαση αυτή για αναστολή περιλαμβάνονται και κάποιες τεχνολογίες διττής χρήσης που μπορούν να έχουν στρατιωτικές εφαρμογές.

Σημειώνεται, ότι χθες αναφερόμενος στην υπόθεση Κασόγκι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν είναι εντελώς ικανοποιημένη με το επίπεδο της συνεργασίας των αρχών της Σαουδικής Αραβίας και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η χώρα του να ζητήσει επίσημα να διενεργηθεί διεθνής έρευνα από τον ΟΗΕ.

«Μέχρι τώρα, αποδεχθήκαμε τις προσφορές που μας έκανε η Σαουδική Αραβία να συνεργαστεί μαζί μας ανεπιφύλακτα. Όμως, εξετάζοντας τη συνεργασία αυτή τη στιγμή, καθώς δεν μπορούμε να λάβουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα μόλις (σ.σ. ουσιαστικά, ποιος διέταξε τον φόνο), η συνεργασία δεν βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο που θέλουμε», τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα