Η Δαμασκός διαψεύδει ότι ο στρατός έριξε αέριο χλώριο στο Χαλέπι

xalepi708_5Μια πηγή του συριακού στρατού διέψευσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας εξαπέλυσαν επίθεση με αέριο χλώριο σε μια συνοικία του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Η Συριακή Πολιτική Άμυνα, μια οργάνωση διασωστών που δρα στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, υποστήριξε ότι την Τρίτη ελικόπτερα της συριακής πολεμικής αεροπορίας έριξαν βαρέλια που περιείχαν αέριο χλώριο στη συνοικία Σουκάρι, στο ανατολικό Χαλέπι.

“Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει και δεν θα χρησιμοποιήσουμε σε καμία περίπτωση αυτού του είδους τα όπλα”, είπε η πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς. Οι ισχυρισμοί της οργάνωσης είναι μια απόπειρα των ανταρτών να αποκρύψουν τις ήττες τους, πρόσθεσε.

Ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια των συμμάχων του, κυρίως σιιτών πολιτοφυλάκων από τον Λίβανο και το Ιράκ, περικύκλωσε την Κυριακή την περιοχή του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες και όπου εκτιμάται ότι ζουν ακόμη περίπου 250.000 άνθρωποι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ένας άνθρωπος πέθανε από την επίθεση με χλώριο ενώ δεκάδες άλλοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα