“Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για επιστροφή στο μάρκο”

“Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για επιστροφή στο μάρκο”, προτείνει το προσχέδιο της πολιτικής ατζέντας του AfD, με την οποία θα μετάσχει στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το αντιμεταναστευτικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) προτείνει επιστροφή στο μάρκο, επαναπατρισμό όλων των αποθεμάτων του γερμανικού χρυσού που βρίσκονται σε άλλες χώρες και απέλαση 200.000 αιτούντων ασύλου.

Με τις γερμανικές εκλογές να πλησιάζουν το AfD σκληραίνει συνεχώς την επιχειρηματολογία του κάνοντας λόγο ακόμα και για δημοψήφισμα αντίστοιχο εκείνου της Βρετανίας που ανέδειξε τελικά την επιλογή για Brexit. “H An. Merkel απέτυχε να λύσει τις θεμελιώδεις κρίσεις που είχαν να κάνουν με τη νομισματική πολιτική και το μεταναστευτικό”, υποστηρίζει στο προσχέδιο της πολιτικής του ατζέντας το AfD.

Το συγκεκριμένο προσχέδιο προέκυψε μετά από “δημοσκόπηση” που έλαβε χώρα μεταξύ 6.400 μελών του κόμματος ωστόσο θα πρέπει να υιοθετηθεί και από τους αντιπροσώπους του κόμματος, σε ψηφοφορία που θα γίνει τον Απρίλιο, πριν αποτελέσει την επίσημη πολιτική πλατφόρμα με την οποία το AfD θα λάβει μέρος στις γερμανικές εκλογές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα