Η Γερμανία κατηγορεί την Ελβετία για οικονομική κατασκοπεία

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές, ξεκίνησαν έρευνα για τρεις κατασκόπους της υπηρεσίας πληροφοριών της Ελβετίας με την υποψία ότι παρακολουθούσαν τη γερμανική φορολογική αρχή. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, αναμένεται να προκληθεί νέα ένταση στις σχέσεις Βερολίνου – Bέρνης.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η Ελβετία, της οποίας η νομοθεσία για τον τραπεζικό απόρρητο κατέστησε τη χώρα φορολογικό παράδεισο, κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να εντοπίσει γερμανούς εφοριακούς που εργάζονταν σε υποθέσεις φοροδιαφυγής γερμανών πολιτών μέσω ελβετικών τραπεζών.

Κατηγορίες για κατασκοπεία έχουν απαγγελθεί ήδη σε έναν ελβετό υπήκοο, υπάλληλο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NDB). Ο Ελβετός είναι γνωστός μόνο ως «Ντάνιελ Μ, 54 ετών» σύμφωνα με τους γερμανικούς νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, καθώς και οι δύο δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της χώρας, NDR και WDR, επικαλούνται «αξιόπιστες πηγές» λέγοντας ότι οι τρία άτομα που ταυτοποιήθηκαν από τους εισαγγελείς είναι επίσης εργαζόμενοι της NDB.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ τα ονόματα των τριών ατόμων δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα