Η Γερμανία κατέληξε στη δημιουργία «κέντρων καταγραφής» για τους πρόσφυγες

refΣτην απόφαση για δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων υποδοχής για καταγραφή και ταχεία εξέταση αιτημάτων για άσυλο ,καθώς  και ταχύτερες διαδικασίες απέλασης σε περίπτωση απόρριψης,κατέληξαν στο Βερολίνο οι Χριστιανοδημοκράτες, το βαυαρικό CSU και οι Σοσιαλδημοκράτες σχετικά με την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Η απόφαση αυτή έρχεται να αντικαταστήσει την πρόταση του Χορστ Ζέχοφερ του CSU,ο οποίος πρότεινε «ζώνες τράνζιτ»,κάτι με το οποίο συμφωνούσε  η Μέρκελ,ωστόσο υπήρχε αντίδραση από τον Γκάμπριελ του SPD.

Τελικά,έπειτα απο τη νέα συνάντηση των τριών που έγινε το βράδυ της Πέμπτης,η πρόταση του Χορστ Ζέχοφερ απορρίφθηκε και έδωσε τη θέση της  στη δημιουργία «ειδικών εγκαταστάσεων υποδοχής» για όσους έχουν χαμηλές πιθανότητες να πάρουν άσυλο.

Προβλέπεται η δημιουργία τριών με πέντε τέτοιων νέων κέντρων, και τα δύο πρώτα θα βρίσκονται στη Βαυαρία στο Μπάμμπεργκ και το Μάνχινγκ,ενώ όπως αναφέρεται σε αυτά τα κέντρα  θα διαμένουν αιτούντες άσυλο από ασφαλείς χώρες προέλευσης, όσοι έχουν ήδη σε βάρος τους απαγόρευση εισόδου στη χώρα, όσοι κάνουν δεύτερη αίτηση για άσυλο και όσοι «δεν έχουν υπάρξει συνεργάσιμοι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα