Η Γερμανία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς

berlin-policeΗ ομοσπονδιακή αστυνομία θα αυξήσει αισθητά την παρουσία της σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς και την συνέχιση της διενέργειας ελέγχων σε περιοχές κοντά στα σύνορα της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ.

«Αυτό που μου φαίνεται ιδιαίτερα σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι μια αυξημένη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε δημόσιους χώρους. Για αυτό διέταξα η Ομοσπονδιακή Αστυνομία να αυξήσει αισθητά την παρουσία της σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς και να διενεργούνται περιστασιακοί στοχευμένοι έλεγχοι – που δεν είναι αισθητοί, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικοί – στις περιοχές κοντά στα σύνορα», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ και πρόσθεσε ότι, αν απαιτούνται αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Αναφερόμενος στον 27χρονο Σύρο που ανατινάχτηκε χθες το βράδυ στο ‘Ανσμπαχ, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε σύμφωνα με το ΑΕΠ ότι είχε έρθει στην Γερμανία πριν από δύο χρόνια και επισήμανε ότι είχε λάβει καθεστώς πρόσφυγα στην Βουλγαρία, όπου και επρόκειτο να προωθηθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα