Η Γερμανία απειλεί με αυστηρές κυρώσεις το Κουβέιτ

Με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων απείλησε την κυβέρνηση του Κουβέιτ ο Γερμανός υπουργός Συγκοινωνιών Andreas Sojer, εξαιτίας της επιμονής της κρατικής αεροπορικής εταιρίας της χώρας, Kuwait Airways, να μην δέχεται Ισραηλινούς επιβάτες – ούτε όταν επιβιβάζονται από γερμανικά αεροδρόμια.

«Αν οι συνομιλίες που ξεκινήσαμε με την κουβεϊτιανή πλευρά δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα, αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες για την αεροπορική εταιρία της χώρας στην Γερμανία», δηλώνει στην εφημερίδα Bild ο κ. Σόιερ. Η εφημερίδα αποκαλύπτει μάλιστα ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρέσβης του Κουβέιτ είχε κληθεί στο υπουργείο για εξηγήσεις.

Η υπόθεση ανέκυψε το 2017, όταν ένας Ισραηλινός προσπάθησε να ταξιδέψει με πτήση της Kuwait Airways από την Φρανκφούρτη με προορισμό την Μπανγκόκ και ενδιάμεση στάση στο Κουβέιτ, για να διαπιστώσει λίγο αργότερα ότι η εταιρία είχε ακυρώσει την κράτησή του, κάνοντας χρήση νόμου του 1964, ο οποίος απαγορεύει οποιαδήποτε σχέση με το Ισραήλ. Ο επιβάτης προσέφυγε σε δικαστήριο της Φρανκφούρτης, το οποίο ωστόσο δικαίωσε την εταιρία, αποφασίζοντας ότι είχε το δικαίωμα να αρνηθεί να μεταφέρει έναν Ισραηλινό πολίτη.

«Η εταιρία εφαρμόζει τους νόμους του Κουβέιτ, το οποίο δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ», αναφερόταν στην απόφαση, την οποία έχει εφεσιβάλει ο επιβάτης. Επιπλέον, η γερμανική νομοθεσία δεν επιτρέπει διακρίσεις λόγω φυλής, εθνικότητας και θρησκείας, αλλά δεν αναφέρεται σε υπηκοότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα