Η γαλλική οικονομία είχε την καλύτερη χρονιά από το 2011

Την καλύτερη χρονιά από το 2011 είχε η γαλλική οικονομία, καθώς όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επεκτάθηκε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Αιτία το ότι η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν σε συνδυασμό με την παγκόσμια ανάκαμψη, αύξησαν το κλίμα εμπιστοσύνης και ενίσχυσαν τις επενδύσεις.

 

Πιο αναλυτικά, το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι επενδύσεις κεφαλαίων αυξήθηκαν κατά 1,1%, οι δαπάνες των νοικοκυριών κατά 0,3%, ενώ και οι καθαρές εμπορικές ροές συνεισέφεραν στην ανάπτυξη.

Η αναβίωση της γαλλικής οικονομίας σημειώνεται μετά από αρκετά χρόνια μικρής επέκτασης και, σύμφωνα με το πρακτορείο, συνδέεται με τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του προέδρου Μακρόν αλλά και τις μειώσεις των εταιρικών  φόρων που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η γαλλική ανάκαμψη συμπίπτει με τη γενικότερη ανάκαμψη στην ευρύτερη περιοχή της ευρωζώνης, η οποία εμφανίζει τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα