Η βρετανική αστυνομία εντόπισε ανήλικη που κατήγγειλε βιασμό με θερμικό drone

Ένα ανήλικο θύμα βιασμού που δεν ήξερε που βρισκόταν και κάλεσε την άμεση δράση για βοήθεια στη Βρετανία, εντοπίστηκε από την αστυνομία με τη βοήθεια ενός drone, εξοπλισμένου με θερμική κάμερα. Η 16χρονη κοπέλα κατήγγειλε τηλεφωνικά στις αρχές ότι ένας άνδρας την είχε βιάσει, τα ξημερώματα του Σαββάτου, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε καν που ακριβώς βρισκόταν, εκτιμώντας πως ο δράστης την είχε μεταφέρει «κάπου στο Λινκολνσάιρ».

Η τοπική αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει την κοπέλα που βρισκόταν ακόμα σε κίνδυνο, στο Μπράουν Ρόαντ, με μοναδικό στοιχείο μία συγκεχυμένη περιγραφή της για έναν εργοστασιακό χώρο, στον οποίο ήταν ακόμα εγκλωβισμένη από τον βιαστή της.

Με τη βοήθεια ενός ντρόουν με θερμική κάμερα, οι αστυνομικοί ανίχνευσαν αστραπιαία το ακριβές σημείο του περιφραγμένου με συρματόπλεγμα χώρου όπου βρισκόταν η κοπέλα. Μέσα σε λίγα λεπτά, ένοπλοι αξιωματικοί έφτασαν στο πλευρό της, ενώ το ντρόουν εντόπιζε την ίδια ώρα το θερμικό ίχνος ενός ύποπτου για τον βιασμό.

Ο 30χρονος άνδρας που βρέθηκε στον χώρο συνελήφθη λίγο αργότερα για τον βιασμό της 16χρονης και βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ η κοπέλα δέχεται την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων ψυχολογών. Μία εβδομάδα νωρίτερα, η αστυνομία του Λινκολνσάιρ είχε καταφέρει να εντοπίσει σώο, έναν αγνοούμενο ηλικιωμένο άνδρα που έπασχε από άνοια, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα