Η Βουλή διαψεύδει ότι πέρασε από δικούς της ελέγχους το παγιδευμένο δέμα

Οι αρμόδιες πηγές του Κοινοβουλίου διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ο φάκελος με τα εκρηκτικά, που κατέληξε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, «πέρασε» από τα μηχανήματα της Βουλής, καθώς επίσης και πως άνθρωπος της ασφαλείας του προσήλθε να παραλάβει την αλληλογραφία με τα εκρηκτικά.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού και διοικητή της ΤτΕ δεν περνάει από τη Βουλή, εκτός εάν αυτό ζητηθεί επικουρικά από την προσωπική του φρουρά και πάλι υπό συγκεκριμένους και αυστηρούς κανόνες που ισχύουν κατόπιν εντολής του Φρουράρχου για κάθε αστυνομικό που δεν ανήκει στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αναφορές των αστυνομικών που είχαν χθες βάρδια κι εκείνων που χειρίζονται τους ανιχνευτές X-RAY, δεν αναφέρεται ότι προσήλθε χθες άτομο της προσωπικής ασφάλειας του Λουκά Παπαδήμου ή κάποιος άλλος για να ζητήσει έλεγχο από τους ανιχνευτές X-RAY του Κοινοβουλίου. Άλλωστε, εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε δοθεί το πράσινο φως από τον Φρούραρχο, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι δεν έδωσε ποτέ τέτοια εντολή.

Ακόμη, πάντως, και να μην ενημερώθηκε ο φρούραρχος, για να παραδώσει οποιοδήποτε φάκελο θα πρέπει να καταθέσει την ταυτότητά του και να λάβει ειδική διαπίστευση, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να μην έχει συμβεί.

Ωστόσο, για τη διευκόλυνση των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με εντολή του Φρουράρχου και του Προέδρου της Βουλής, δόθηκε ήδη το βίντεο που καταγράφει από κάμερα του προαυλίου τις εισόδους όλων των προσώπων που εισέρχονται στη Βουλή και περνάνε από τον ανιχνευτή X-RAY.

Τέλος, όντως η φρουρά της Βουλής να έχει αιτηθεί την αντικατάσταση ορισμένων εκ των υφιστάμενων ανιχνευτών X-RAY που δεν είχαν αλλάξει το 2010, με νεότερους ακόμη πιο προηγμένης τεχνολογίας, που θα μπορούν να παράσχουν 1000% κι όχι 100% ασφάλεια.  Παρ’ όλα αυτά, για την ανίχνευση του συγκεκριμένου εκρηκτικού ακόμα και τα υπάρχοντα μηχανήματα θεωρείται ότι θα έκαναν την δουλειά τους.

Σημειώνεται πως ο φρουρός του Λ. Παπαδήμου φέρεται να ισχυρίζεται στην κατάθεσή του πως ο έλεγχος της αλληλογραφίας έγινε από τα μηχανήματα της Βουλής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα