Η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε μήνυμα για το Brexit

H βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση μέχρι στιγμής για το Brexit.

Ωστόσο, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που έχει προκαλέσει πολλές εντάσεις. Αυτή ήταν και η αιτία που η βασίλισσα Ελισάβετ «έσπασε» τη σιωπή της και έστειλε το δικό της μήνυμα.

Οι σημερινοί The Times κυκλοφορούν με τον τίτλο «Η Βασίλισσα προς τους πολιτικούς: Σταματήστε τις έριδες για το Brexit».

Σύμφωνα με το Reuters, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ μίλησε σε μια εκδήλωση την Πέμπτη και αναφέρθηκε εμμέσως στο ταραγμένο πολιτικό κλίμα στη Βρετανία

«Την ώρα που ψάχνουμε για νέες απαντήσεις στους μοντέρνους καιρούς, εγώ προτιμώ τις δοκιμασμένες “συνταγές”, όπως το να εκφραζόμαστε κόσμια ο ένας για τον άλλον και να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις» τόνισε η Βασίλισσα Ελισάβετ καλώντας άπαντες «να βρούμε τα κοινά εδάφη και ποτέ να μη χάσουμε τη μεγαλύτερη “εικόνα”».

Η φράση της ερμηνεύτηκε ως έμμεση αναφορά στο Brexit και τις καθημερινές αντιδικίες στη δημόσια σφαίρα. Να σημειωθεί ότι η Βασίλισσα είναι υποχρεωμένη να τηρεί -κατά τις δημόσιες εμφανίσεις της- ουδέτερη στάση απέναντι στα πολιτικά δρώμενα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα