Η Βαλονία συνεχίζει να αντιτίθεται στη CETA

ceta-diadilosiΗ Βαλονία συνεχίζει να αντιτίθεται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά και απορρίπτει τις νέες παραχωρήσεις που έγιναν, όπως μετέδωσε αργά χθες βράδυ το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Παρότι οι κυβερνήσεις των 28 χωρών μελών της ΕΕ υποστηρίζουν τη λεγόμενη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) με τον Καναδά, το Βέλγιο δεν μπορεί να δώσει τη συναίνεσή του εάν δεν διαθέτει την έγκριση των πέντε τοπικών κυβερνήσεων. Χωρίς την υπογραφή του Βελγίου, η συμφωνία πιθανότατα δεν θα εγκριθεί.

Ο κυβερνήτης της Βαλονίας Πολ Μανιέτ δήλωσε σήμερα στο τοπικό κοινοβούλιο ότι δεν πέτυχε σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες με τον Καναδά και την ΕΕ για τη σχεδιαζόμενη μεταξύ τους συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Ο Μανιέτ δήλωσε ότι οι συνομιλίες σήμερα το πρωί απέδωσαν κάποιες βελτιώσεις, αλλά ότι συνεχίζουν να υπάρχουν δυσκολίες για το ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα το οποίο θα έχει τη δικαιοδοσία να επιλύει τις όποιες διαμάχες και το οποίο, σύμφωνα με τους επικριτές του, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου να καθορίζουν τη δημόσια πολιτική. Ο Μανιέτ πρόσθεσε πως πιστεύει ότι συνεχίζει να υπάρχει η βούληση για περαιτέρω πρόοδο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα