Η Αργεντινή δεν θα ανασύρει το χαμένο υποβρύχιο

Συνέχεια στο δράμα των συγγενών των 44 ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους μέσα στο υποβρύχιο ARA San Juan του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα προβεί σε διαδικασίες ανέλκυσής του επειδή δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και τεχνογνωσία.

Η ανακοίνωση από τον υπουργό Άμυνας Όσκαρ Αγουάδ προκάλεσε οργή και θλίψη, ενώ μολις πριν μερικές ημέρες ο πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι είχε υποσχεθεί να κάνει τα πάντα για να φτάσει στην αλήθεια.

Τι μεσολάβησε από τη δήλωση αυτή του Αργεντίνου προέδρου; Η ανακοίνωση πως το ARA San Juan του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής εντοπίστηκε στο βυθό της Παταγονίας σε βάθος 800 μέτρων.

Σήμερα ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα δεν έχει την κατάλληλη τεχνολογία και πόρους για να προχωρήσει σε διαδικασίες ανέλκυσης, κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα να παραδοθούν οι σοροί των θυμάτων στους οικείους τους, αλλά και να γίνουν λεπτομερείς έρευνες για το τί προκάλεσε την τραγωδία.

Ήδη οργανώσεις συγγενών των αδικοχαμένων ναυτικών έχουν εκφράσει την οργή τους και την αποφασιστικότητά τους στο να πραγματοποιηθούν όλες οι προσπάθειες ανέλκυσης.

Η Ιζαμπέλ Πόλο, αδελφή του ναυτικού Ντανιέλ Αλεχάντρο Πόλο, είπε στο Associated Press ότι η οι οικογένειες πρέπει να παραλάβουν τις σορούς των αγαπημένων τους και να μάθουν τι συνέβη ώστε να αποτραπούν νέες αντίστοιχες τραγωδίες.

«Ξέρουμε ότι μπορούν να το βγάλουν γιατί μας το είπε η εταιρεία που το εντόπισε» προσθέτει ο Λουίς Αντόνιο Νις, πατέρας του μέλους του πληρώματος Λουίς Νις.

Η ανακάλυψη του υποβρυχίου ανακοινώθηκε μόλις δύο ημέρες μετά την επέτειο ενός έτους (15 Νοέμβρη) από την εξαφάνισή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα