Η απάντηση του Γαβρόγλου στους σχολάρχες που δε θέλουν τα παιδιά ΑμΕΑ

Οι εκφράσεις του υπομνήματος φανερώνουν επικίνδυνες νοοτροπίες, υποκρύπτουν προσπάθεια αποφυγής και αναδεικνύουν την έλλειψη αποδοχής του δικαιώματος παροχής ίσων ευκαιριών»

Επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιστρέφει ως απαράδεκτο το υπόμνημα της 26ης Ιουλίου, απέστειλε στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) ο υπουργός Παιδείας έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, οι εκφράσεις του υπομνήματος που αναφέρονται στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία, φανερώνουν επικίνδυνες νοοτροπίες, υποκρύπτουν προσπάθεια αποφυγής και αναδεικνύουν την έλλειψη αποδοχής του δικαιώματος παροχής ίσων ευκαιριών.

Αναφέρει επίσης ότι το ύφος και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου υπομνήματος δεν δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις για σοβαρή συζήτηση στο δημόσιο χώρα, αντίθετα η σοβαρότητα και η νηφαλιότητα δεν επιβεβαιώνονται από το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων.

«Εκφράσεις όπως ‘ιδεοληπτικό μένος’ του υπουργού, ‘ηθικά έωλη’ νομοθέτηση, ‘βιάζει βάναυσα’, ‘θεσμοθετεί μηχανισμό παραδικαιοσύνης’ και ‘σοβιετικού τύπου νομοθέτηση’, δεν περιποιούν τιμή σε όποιον τις λέει και τις γράφει».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα