Η απάντηση της Ρ. Αντωνοπούλου στην καταστροφολογία της ΝΔ για την ανεργία των νέων

Είναι καιρός να αντιληφθούν οι κύριοι της ΝΔ ότι πλέον η οικονομία αλλάζει. Η ρητορική της καταστροφολογίας που έχει επιλέξει μέρα με τη μέρα αποδυναμώνεται. Η ελληνική κοινωνία έχει μνήμη και ξέρει»

 

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ (σ.σ: διαβάστε την παρακάτω) στην οποία χαρακτηρίζονται ως «κόλαφος για την κυβέρνηση» τα στοιχεία μιας έρευνας που υποστηρίζει ότι τριπλασιάστηκε η τάση φυγής νέων στο εξωτερικό, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου σχολιάζει:

«Κόλαφος είναι η κατακρήμνιση του ΑΕΠ, η εκτόξευση της ανεργίας στο 27% και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας που προκάλεσε η διακυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στους νέους από 55% που ήταν τον Απρίλιο του success story των Σαμαρά-Βενιζέλου (2014), σήμερα βρίσκεται στο 45,5%. Η ΝΔ δε λέει κουβέντα για αυτό.

Τηρεί σιγή ιχθύος, όταν τα μηνιαία στοιχεία καταγράφουν πτώση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης. Σπεύδει όμως, χαιρέκακα, να αναδείξει οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα. Είναι καιρός να αντιληφθούν οι κύριοι της ΝΔ ότι πλέον η οικονομία αλλάζει. Η ρητορική της καταστροφολογίας που έχει επιλέξει μέρα με τη μέρα αποδυναμώνεται. Η ελληνική κοινωνία έχει μνήμη και ξέρει».

Νωρίτερα, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γ. Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, Θ. Καράογλου, με αφορμή στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Adecco με τίτλο «η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα», που διενεργήθηκε τρίτη φορά φέτος σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών LMG, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Κόλαφος για την Κυβέρνηση. Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επισημαίνουν τριπλασιασμό της τάσης του brain drain στα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα -Καμμένου.

Συγκεκριμένα:

-Το 2015, το 11% των νέων της πατρίδας μας επιδίωκε να βρει εργασία στο εξωτερικό, ενώ το 89% ήθελε να βρει δουλειά και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα

-Το 2016, το ποσοστό αυτό υπερδιπλασιάστηκε (έφτασε στο 28%), καθώς όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονταν ότι εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθούσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι ευκαιρίες εξέλιξης στην Ελλάδα μειώνονταν δραματικά

-Το 2017, η τάση φυγής των νέων μας στο εξωτερικό τριπλασιάστηκε συγκριτικά με το 2015, φτάνοντας στο 33%.

Ολοένα και περισσότεροι νέοι της πατρίδας μας, καταρτισμένοι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, διαπιστώνουν τη σκληρή και αδιέξοδη πραγματικότητα που διαμορφώνει στην Ελλάδα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Καμία ελπίδα, κανένα όραμα δημιουργίας, κανένα κίνητρο για τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής είναι ολέθρια.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης τεράστιες.

Το συμπέρασμα ένα: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα και κυρίως τους νέους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα