Η απάντηση Βαλλιανάτου στη Βούλτεψη για το φιλί στα θεωρεία της Βουλής

Το φιλί που αντάλλαξε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με τον σύντροφό του στα θεωρεία της Βουλής τα ξημερώματα της ημέρας που πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια.

Ενα εξ αυτών ήταν της πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη η οποία έφυγε διαμαρτυρόμενη από την αίθουσα.

Μιλώντας στο Mega, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι ήταν «συνειδητά απούσα» για να προσθέσει: «Στα θεωρεία της Βουλής αν πάει ένα ζευγάρι άντρας και γυναίκα και αρχίσει να φιλιέται ή να κρατιέται από το χεράκι ή να χειροκροτεί τον συλλαμβάνει ο φρούραρχος. Εδώ υπάρχει δηλαδή πλέον διάκριση εις βάρος μας. Το είδα ναι, είδα φιλιά και έφυγα. Άκουσα τον εισηγητή μας, άκουσα όλους τους εισηγητές, κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους» είπε.

Μιλώντας στο κανάλι Ε και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος αντέδρασε: «Θα ήθελα να πω στην κυρία Βούλτεψη ότι δεν είμαι διατεθειμένος να απολογηθώ για ένα φιλί. Εκείνη πρέπει να απολογηθεί διότι η κυβέρνησή της διέσυρε τη χώρα με το νόμο περί συμφώνου συμβίωσης, το οποίο αποκλείει μια μεγάλη μερίδα πολιτών».

Εσπευσε μάλιστα να υποστηρίξει: «Είναι Χριστούγεννα και η κα Βούλτεψη θα πρέπει να ντρέπεται που η Ελλάδα στο παρελθόν ήταν μια ομοφοβική χώρα και να χαίρεται που και με την απουσία της η Ελλάδα προχωράει. «Καληνύχτα» της…».

Ο Γρ. Βαλλιανάτος εξήγησε ότι «το φιλί αυτό, είναι μια έκφραση σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης για έναν άνθρωπο με τον οποίο πήγαμε στα δικαστήρια και ταλαιπωρηθήκαμε, διότι η αγάπη δύο ανθρώπων δεν πρέπει να βλέπει τα φύλα των ανθρώπων» και κατέληξε:

«Ετσι λοιπόν, καλούμαι να απολογηθώ για ένα φιλί που δόθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, μετά από μια εξαντλητική μέρα και μετά από 30 χρόνια αγώνων γι’ αυτή την κατηγορία ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να αγαπιούνται και να φιλιούνται».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα