Η αξιολόγηση έκλεισε…και τώρα ανασχηματισμός;

Σχόλιο της Ελευθερίας Κοσμοπούλου

Ίσως είναι πολύ νωρίς ακόμη για σενάρια, μιας και σε αυτή την χώρα οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ. Για πολλούς, για τους περισσότερους ίσως, να μην έχει κανένα νόημα το από δω και πέρα, αφού….αξιολόγηση ήτανε και έκλεισε με όλα τα γνωστά αποτελέσματα.

Τον τελευταίο καιρό και μέσα στο κλίμα της καθημερινής εναλλαγής μηνυμάτων ενόψει του κρίσιμου Εurogroup, το σενάριο ρήξης με του πιστωτές έδινε και έπαιρνε, ενώ στο προσκήνιο είχε έλθει και η πολύκροτη κόντρα Μαξίμου – Τσακαλώτου.

Η αξιολόγηση έκλεισε, με το αποτέλεσμα να κρίνεται από διαφορετικές σκοπιές και τα βλέμματα πλέον να στρέφονται στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Και όχι, δεν μιλάμε μόνο για τους τρόπους και τις φόρμουλες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ώστε να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στην χώρα, αλλά και στο τι μέλει γενέσθαι με το κυβερνητικό σχήμα.

Μέρες ακούγονταν πως ο πρωθυπουργός ‘’φοβούμενος’’ τις ΄΄ανεξέλεγκτες’’; τάσεις του υπουργού Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου, έστειλε πακέτο στο Λουξεμβούργο και έμπιστο συνεργάτη του, ώστε να ενημερώνεται από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις και να μην του έρθει κανά ‘’κεραμίδι στο κεφάλι’’. Τελικώς πήρε μάλλον (;) αυτό που ήθελε (το καλύτερο δυνατό για εκείνον) και όλοι ξανά στις θέσεις τους…

Το ερώτημα είναι τι έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας από δω και πέρα; Θα ‘’αντικαταστήσει’’ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τελικά (ή θα φύγει μόνος του);. Το ερώτημα μπορεί να είναι ελάσσονος σημασίας την δεδομένη στιγμή, αλλά σίγουρα αποτελεί και προβληματισμό για το επόμενο κυβερνητικό σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός, δεδομένου πως οι εκλογές πλέον πήραν μια καλή μετάθεση χρόνου….

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα