Η Αμφίπολη πανέτοιμη για το ΕΣΠΑ

Η ώρα της Αμφίπολης έφτασε. Τουλάχιστον ως προς την ένταξη του έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών» στο ΕΣΠΑ. Ο φάκελος κατατέθηκε τη Δευτέρα και αναμένεται να εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε σήμερα πως όλα θα πάνε καλά και πως το 1,5 εκατ ευρώ που έχει δεσμευτεί για το μνημείο, θα διατεθεί κανονικά.

Τον περασμένο Ιούλιο είχε απορριφθεί ο φάκελος με την αίτηση χρηματοδότησης της πράξης ως μη επαρκής. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, οι αρμόδιοι επιστήμονες έκαναν όλες τις αλλαγές που έπρεπε.

Υπενθυμίζουμε πως τρία ολόκληρα χρόνια μετά τη λήξη της ανασκαφής, δεν έχει γίνει απολύτως καμιά εργασία στο μνημείο. Εξαιρούνται μόνο οι χωματουργικές εργασίες στον τύμβο, που ήταν κατεπείγουσες ώστε να μη καταρρεύσουν τα πρανή. Οι σκληρές καιρικές συνθήκες της Μακεδονίας δημιουργούν νέα προβλήματα και εντείνουν τα ήδη υπάρχοντα. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως θα φανεί κάποιο φως.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα