Η Αλβανία δέχθηκε να φιλοξενήσει 20 μετανάστες του Diciotti

Άτυπη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, είχε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού κόμματος, η συνάντηση «δεν είχε θεσμικό ή κυβερνητικό χαρακτήρα, αλλά μόνο πολιτικό».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κινήματος, αναφερόμενος στο ζήτημα του πλοίου Diciotti, υποστήριξε ότι οι χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για κατανομή των μεταναστών, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Σ’ αυτές τις χώρες συγκαταλέγεται και η Ουγγαρία» έσπευδε να διευκρινίσει, προτού ευχαριστήσει την Αλβανία, η οποία δέχθηκε να φιλοξενήσει 20 μετανάστες.

Οι υπόλοιποι 130 παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο, καθώς οι ιταλικές αρχές αρνούνται να επιτρέψουν την αποβίβασή τους, έως ότου οι ευρωπαϊκές χώρες δεχθούν μερικούς εξ αυτών.

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές της Ιταλίας επέτρεψαν την αποβίβαση σε 16 άτομα, τα οποία έχρηζαν άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Δύο εξ αυτών μάλιστα, φέρεται να πάσχουν από φυματίωση.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εισαγγελικές αρχές της Σικελίας ξεκίνησαν δικαστική έρευνα για την υπόθεση, προκαλώντας τη μήνη του υπουργού Εσωτερικών.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα