Η Αίγυπτος ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διαβεβαίωσε χθες το βράδυ ότι βρίσκεται «σε επαφή» με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

 

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τη Δευτέρα σχεδόν 60 Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τραυμάτισαν 2.500 ακόμη κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ. Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν την ημέρα των εγκαινίων της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Σίσι, που έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια ενός συνεδρίου για τους νέους που διοργανώθηκε στο Κάιρο και μεταδόθηκε από την τηλεόραση, εξήγησε ότι βρίσκεται «σε επαφή με τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους για αυτή την ασταμάτητη αιματοχυσία».

«Ελπίζω ότι αυτό το μήνυμα θα φτάσει στους Παλαιστίνιους αδελφούς μας ότι το να εκφράζονται και να διαμαρτύρονται εναντίον αυτής της (αμερικανικής) απόφασης δεν θα τους οδηγήσει σε ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερα θύματα», πρόσθεσε ο Σίσι.

Από το Ισραήλ ζήτησε να λάβει υπόψη του «τις ζωές των Παλαιστίνιων», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές τους «νόμιμες».

Η Αίγυπτος μαζί με την Ιορδανία είναι οι μοναδικές χώρες της περιοχής που έχουν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. Το Κάιρο εμπλέκεται επίσης στις ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες που διεξάγονται προκειμένου να συμφιλιωθούν οι αντίπαλες οργανώσεις Χαμάς και Φάταχ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα