Η Άγκυρα Ζητά να εξαιρεθεί η Κάσος από τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδος

cedf0026281aeb2a4b60327e36690e48Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, με τη γείτονα χώρα αυτή τη φορά να ζητά με ΝΟΤΑΜ την αποστρατικοποίηση της Κάσου.

Η συγκεκριμένη ΝΟΤΑΜ υποστηρίζει πως μία από τις τρεις περιοχές που δεσμεύει η Ελλάδα για τις στρατιωτικές ασκήσεις και συγκεκριμένα η περιοχή της Κάσου είναι αποστρατικοποιημένη και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εντός του σχεδιασμού.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ έρχεται μετά από άρθρο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσουγλου, ο οποίος ανέφερε πως τα Ιμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.

Με άρθρο του στη Milliyet, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι τα Ιμια αποτελούν τουρκικό έδαφος. Το άρθρο έχει τίτλο «Δεν αποδεχόμαστε την de facto κατάσταση» και σε αυτό ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημειώνει ότι οι Συνθήκες της Λωζάννης και του Παρισιού περιέχουν λεπτομερείς διατάξεις σχετικά με τα ζητήματα κυριαρχίας και την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τη δημιουργία ενδεχόμενων de facto καταστάσεων από την Ελλάδα επί γεωγραφικών σχηματισμών με αμφισβητούμενο καθεστώς.

Υπενθυμίζεται ότι το μπαράζ προκλήσεων και αμδισβητήσεων από την Αγκυρα ξεκίνησε από τον Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάννης

Πηγή: Νέα πρόκληση από την Αγκυρα: Ζητά να εξαιρεθεί η Κάσος από στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/304817/nea-proklisi-apo-tin-agkyra-zita-na-exairethei-i-kasos-apo-stratiotikes-askiseis-tis#ixzz4RcAO0ZY8

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα