ΗΠΑ: O Bernie Sanders θεωρείται ως ο επικρατέστερος αντίπαλος του Trump στις προεδρικές εκλογές του 2020

Ως ο πιο πιθανός υποψήφιος να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και να αντιμετωπίσει τον  Donald Trump θεωρείται ο γερουσιαστής του Βερμόντ Bernie Sanders, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.
Βάσει των προβλέψεων της εταιρείας Predictit, που ειδικεύεται στα δεδομένα της αγοράς και μετατρέπει σε αμερικανικά σεντς το πιθανότερο αποτέλεσμα και την αξία του υποψηφίου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο δημοφιλής πολιτικός είναι το απόλυτο φαβορί.  Ο Sanders, ο οποίος αμφισβήτησε την υποψηφιότητα της Clinton το 2016, θεωρείται ως ο πιο πιθανός υποψήφιος με 21 σεντς ανά μετοχή. Ο γερουσιαστής της Καλιφόρνια Kamala Harris είναι επόμενος με 17 σεντς, ακολουθούμενος από τη γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Elizabeth Warren με 15 σεντς.
Τρεις από τους πέντε πιθανούς υποψηφίους είναι ο γυναίκες:
Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Kirsten Gillibrand έρχεται στην τέταρτη θέση με 14, λίγο πριν τον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden, που συγκεντρώνει  13 σεντς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Sanders δεν έχει αποκλείσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2020, παρά το γεγονός πως θα βρίσκεται λίγο πριν από τα 80 του χρόνια.
Αυτοπροσδιορίζεται ως Σοσιαλιστής και δίνει μάχες για ένα καθολικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα