ΗΠΑ: H μικρότερη επιτροπή όλων των εποχών θα εξετάσει την ρωσική εμπλοκή στις εκλογές

Η επιτροπή της Γερουσίας στις ΗΠΑ που διεξάγει την έρευνα σχετικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 έχει το μικρότερο αριθμό υπαλλήλων σε σύγκριση με τις προηγούμενες διερευνητικές επιτροπές σκανδάλων στο Κογκρέσο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποστελέχωση της επιτροπής θα επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη, αλλά και το αποτέλεσμα των ερευνών.

Για τη στελέχωση της επιτροπής έχουν διατεθεί μόλις επτά υπάλληλοι, ενώ η χρονική διάρκεια των ερευνών έχει προσδιοριστεί στους τρεις μήνες. Ως άμεση συνέπεια το έργο της αναφερόμενης επιτροπής δυσχεραίνεται, ενώ η πρόοδος που καταγράφεται στην έρευνά της είναι ελάχιστη, σύμφωνα με δύο πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους κι έχουν άμεση αντίληψη για τις εξελίξεις.

Βοηθός της επιτροπής, ανέφερε ότι δύο ακόμη υπάλληλοι προστέθηκαν πρόσφατα στο δυναμικό της, ενώ απασχολούνται και κάποιοι άλλοι σε λιγότερο επίσημο επίπεδο.

“Πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας. Είναι απαραίτητο για μας να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε προκειμένου να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, ενώ έχουμε ανάγκη από νέους υπαλλήλους,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Martin Heinrich.

Οι απόψεις που διαμορφώνονται στους διαδρόμους του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον, συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η υποστελέχωση και τα προβλήματα αποτελεσματικότητας της επιτροπής είναι ενδεχόμενο να επαναφέρουν το αίτημα αρκετών Δημοκρατικών Γερουσιαστών για τη συγκρότηση μιας διερευνητικής επιτροπής που θα είναι ανεξάρτητη από το Κογκρέσο, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα