ΗΠΑ: 20 συλλήψεις μετά από συγκρούσεις αντιφασιστών και οπαδών του Τραμπ

H αστυνομία του Μπέρκλεϊ, ανακοίνωσε ότι 20 άτομα συνελήφθησαν μετά τις βίαιες συγκρούσεις του Σαββάτου ανάμεσα στις ομάδες των υποστηρικτών του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και αντιφασιστών κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο του Μπέρκλεϊ, στην Καλιφόρνια.

Περίπου 200 άτομα βρίσκονταν στο πάρκο Martin Luther King Jr, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις. Δεκάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ ενεπλάκησαν και συνέλαβαν άμεσα ένα άτομο. Αρκετά άτομα ακόμα συνελήφθησαν μετά τις συγκρούσεις.

Οι υποστηρικτές του Ν. Τραμπ είχαν καλέσει σε πορεία την οποία ονόμασαν “Πατριωτική Ημέρα” ενώ οι αντιφασίστες καλούσαν σε αντισυγκέντρωση.

Η αστυνομία είχε τοποθετήσει κιγκλιδώματα  έτσι ώστε να διαχωριστούν οι δύο πλευρές, αλλά αυτά κατέβηκαν γρήγορα καθώς η κατάσταση κλιμακώθηκε και οι διαδηλωτές άρχισαν να ανταλλάσσουν μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ τους, με την αστυνομία να πετάει δακρυγόνα και βομβίδες κρότου – λάμψης στο πλήθος.

Η San Francisco Chronicle αναφέρει ότι, όταν ο “φράχτης” επανατοποθετήθηκε οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές περιορίστηκαν σε συνθήματα και αντεγκλήσεις.

Επιπρόσθετα, συγκρούσεις έλαβαν χώρα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ την ίδια μέρα, με πρωταγωνιστή πάλι το Μπέρκλεϊ, όταν διαδηλωτές σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ έκαναν σαφείς τις αντιρρήσεις τους, με τη νέα φορολογική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα