ΗΠΑ: Χειροδικία υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων εναντίον δημοσιογράφου(Ηχητικό ντοκουμέντο)

Χθες, παραμονή της διεξαγωγής των σημερινών εκλογών στην Μοντάνα των ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το Κογκρέσο στην Μοντάνα, Γκρεγκ Τζιανφόρτε κατηγορείται για επίθεση κατά δημοσιογράφου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν προκειμένου να καλυφθεί μία κενή έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το γραφείο του σερίφη Μπράιαν Γκούτκιν στην Κομητεία Γκαλατίν κλήτευσε για πλημμέλημα τον Τζιανφόρτε, λίγες ώρες μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Μπέν Τζέικομπς που εργάζεται ως πολιτικός ανταποκριτής για την αμερικανική έκδοση της εφημερίδας “The Guardian” ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος άσκησε φυσική βία εναντίον του στην διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μπόζεμαν.

Το επεισόδιο προκλήθηκε καθώς ο Τζέικομπς προσπαθούσε να ρωτήσει τον Τζιανφόρτε σχετικά με ζητήματα υγειονομικών παροχών, σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που ηχογράφησε ο ίδιος και παρουσίασαν τα δίκτυα καλωδιακής τηλεόρασης MSNBC και CNN.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεκλογική εκστρατεία του Τζιανφόρτε δεν απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Τζέικομπς, τονίζοντας όμως, ότι ο ίδιος προκάλεσε το επειόδιο με την εισβολή του στο γραφείο του υποψηφίου και βάζοντας στο πρόσωπο του Τζιανφόρτε το τηλέφωνό του, ενώ “άρχισε να κάνει πιεστικές ερωτήσεις.” “Του ζητήθηκε να βάλει πιο κάτω το τηλέφωνό του κι εκείνος αρνήθηκε. Στη συνέχεια, ο Γκρεγκ προσπάθησε να πιάσει το τηλέφωνο που βρισκόταν μπροστά στο πρόσωπό του, ενώ ο Τζέικομπς έπιασε τον καρπό του Γκρεγκ ώστε ν’ απομακρύνει το χέρι του, με συνέπεια να πέσουν και οι δύο στο πάτωμα. Είναι ατυχές ότι η επιθετική συμπεριφορά ενός φιλελεύθερου ρεπόρτερ προκάλεσε την σκηνή αυτή, στην λήξη της εθελοντικής προεκλογικής μας εκστρατεία,” ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση της προεκλογικής εκστρατείας του Τζιανφόρτε.

Σε συνέντευξή του στο MSNBC, ο Τζέικομπς δήλωσε ότι μετά το περιστατικό πήγε σε γειτονικό πάρκινγκ, προκειμένου να μιλήσει με τον αρχισυντάκτη του, αλλά και να ειδοποιήσει την αστυνομία, ενώ μιλούσε στο κανάλι όπως είπε, από ένα νοσοκομείο, καθώς έβγαζε ακτονογραφιες στον αγκώνα του.

Στην διάρκεια χθεσινοβραδινής συνέντευξης, ο τοπικός σερίφης Γκούτκιν δήλωσε ότι οι αστυνομικοί έλαβαν αντίγραφο του ηχητικού αποσπάσματος της συνέντευξης από τον Τζέικομπς , ενώ είχαν επικοινωνία και με τον Τζιανφόρτε, πριν ο ίδιος φύγει από τον τόπο του συμβάντος. Ο σερίφης διευκρίνισε ότι δεν έγιναν συλλήψεις, ενώ η υπόθεση διερευνάται.

Ο Τζιανφόρτε έχει πολιτικό αντίπαλο τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Ρομπ Κουίστ, που είναι νέος στην πολιτική κι ελπίζει σε μια πολιτική νίκη κατά των Ρεπουμπλικάνων στην Μοντάνα.

Στην περίπτωση που νικήσει ο Κουίστ, γίνεται πιο πολύπλοκη η κατάσταση για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς προσπαθούν να υπερασπιστούν την πλειοψηφία των 24 εδρών που διαθέτουν στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το 2018.

Η αναφερόμενη έδρα της πολιτείας για την Βουλή των Αντιπροσώπων έμεινε κενή όταν ο Τραμπ επέλεξε τον Ράιαν Ζίνκε για την θέση του υπουργού των Εσωτερικών στις ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα