ΗΠΑ: Συνεργαζόμαστε με την Κίνα στο θέμα της Β. Κορέας

Ο στενός συνεργάτης του αμερικανού προέδρου Trump στρατηγός  McMaster,χαρακτήρισε  εχθρικό καθεστώς το καθεστώς της Βόρειας Κορέας λέγοντας ότι ο Kim Jong Un είναι απρόβλεπτος.
Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για τη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι η πυραυλική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ εντάσσεται στο μοτίβο μιας προκλητικής, αποσταθεροποιητικής και απειλητικής συμπεριφοράς.
Αναφερόμενος στον βορειοκορεάτη ηγέτη, είπε ότι είναι απρόβλεπτος και ότι έχει δείξει τη βαναυσότητά του. Πρόσθεσε ότι “όλες οι επιλογές” είναι στο τραπέζι για τη Βόρεια Κορέα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή This Week του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC, από την Καμπούλ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο στρατηγός εξήγησε ότι η κινεζική ηγεσία συνεργάζεται στενά με την Ουάσινγκτον για την επίλυση του προβλήματος.
“Υπάρχει μια διεθνής ομοφωνία, συμπεριλαμβανομένων και των Κινέζων και της κινεζικής ηγεσίας, ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί”, είπε ο McMaster πογραμμίζοντας πολλές φορές την ανησυχία που εκφράζει το Πεκίνο.
“Εργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, και με τους Κινέζους ηγέτες, για να αναπτύξουμε μια γκάμα επιλογών”, εξήγησε.
Ο στρατηγός υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδροςTrump και ο Κινέζος ομόλογός του Si Jinping “συνεργάζονται” στο θέμα της Βόρειας Κορέας.
Χαιρέτισε επίσης το “θάρρος” του Κινέζου ηγέτη ο οποίος “πήρε αποστάσεις” από τη Ρωσία στο ζήτημα της Συρίας. Στην τελευταία ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείς του ΟΗΕ η Κίνα απείχε.
“Θα πρέπει να καταφύγουμε στους Κινέζους ηγέτες”, επέμεινε ο McMaster, γιατί “η Βόρεια Κορέα είναι πολύ υποχωρητική στις πιέσεις των Κινέζων”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα