Ο στενός συνεργάτης του αμερικανού προέδρου Trump στρατηγός McMaster,χαρακτήρισε εχθρικό καθεστώς το καθεστώς της Βόρειας Κορέας λέγοντας ότι ο Kim Jong Un είναι απρόβλεπτος.
Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για τη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι η πυραυλική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ εντάσσεται στο μοτίβο μιας προκλητικής, αποσταθεροποιητικής και απειλητικής συμπεριφοράς.
Αναφερόμενος στον βορειοκορεάτη ηγέτη, είπε ότι είναι απρόβλεπτος και ότι έχει δείξει τη βαναυσότητά του. Πρόσθεσε ότι “όλες οι επιλογές” είναι στο τραπέζι για τη Βόρεια Κορέα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή This Week του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC, από την Καμπούλ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο στρατηγός εξήγησε ότι η κινεζική ηγεσία συνεργάζεται στενά με την Ουάσινγκτον για την επίλυση του προβλήματος.
“Υπάρχει μια διεθνής ομοφωνία, συμπεριλαμβανομένων και των Κινέζων και της κινεζικής ηγεσίας, ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί”, είπε ο McMaster πογραμμίζοντας πολλές φορές την ανησυχία που εκφράζει το Πεκίνο.
“Εργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, και με τους Κινέζους ηγέτες, για να αναπτύξουμε μια γκάμα επιλογών”, εξήγησε.
Ο στρατηγός υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδροςTrump και ο Κινέζος ομόλογός του Si Jinping “συνεργάζονται” στο θέμα της Βόρειας Κορέας.
Χαιρέτισε επίσης το “θάρρος” του Κινέζου ηγέτη ο οποίος “πήρε αποστάσεις” από τη Ρωσία στο ζήτημα της Συρίας. Στην τελευταία ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείς του ΟΗΕ η Κίνα απείχε.
“Θα πρέπει να καταφύγουμε στους Κινέζους ηγέτες”, επέμεινε ο McMaster, γιατί “η Βόρεια Κορέα είναι πολύ υποχωρητική στις πιέσεις των Κινέζων”.
Σχετικά Νέα
Ερντογάν: Συνομιλίες μετά τη διάλυση του PKK – Καθαίρεση δημάρχων θα γίνεται πλέον σπάνια
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι πολιτικοί θα αρχίσουν να διεξάγουν συνομιλίες.
Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα ενώ ο Τραμπ βρίσκεται στη Μ. Ανατολή
Ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 50 Παλαιστινίους στη Λωρίδα της.
Βουλγαρία: Απορρίπτει η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης την πρόταση Ράντεφ για δημοψήφισμα για το ευρώ
Η Πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης, Νατάλια Κισέλοβα, απέρριψε την πρόταση του αρχηγού του κράτους,.
Julius Baer: Πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων για ξέπλυμα χρήματος
Η Julius Baer διατάχθηκε να πληρώσει 4,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (5,2 εκατ. δολάρια), μετά.