ΗΠΑ: Συμφώνησαν στο Κογκρέσο για νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας, Ιράν & Β. Κορέας

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί συμφώνησαν στο Κογκρέσο σε μια συμφωνία που προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως στην ίδια συμφωνία περιλαμβάνεται ρήτρα κατά την οποία ο πρόεδρος Trump είναι υποχρεωμένος να υποβάλει στο Κογκρέσο αναφορά για προτάσεις μέτρων που “μεταβάλλουν σημαντικά” την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στη Μόσχα.

Βάσει της νέας συμφωνίας, λοιπόν, αν ο Trump θελήσει να ανακαλέσει τα τελευταία μέτρα που είχε επιβάλει ο Obama κατά της Ρωσίας, θα πρέπει να υποβάλει τη σχετική αναφορά στο Κογκρέσο, και αυτό με τη σειρά του να εξετάσει για 30 ημέρες τις προτάσεις του Λευκού Οίκου. Με την παρέλευση του χρονικού διαστήματος, οι γερουσιαστές θα αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν ή αν θα απορρίψουν τα νέα μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του αρχηγού των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy, έπεται η ψήφιση του νομοσχεδίου στην επόμενη ψηφοφορία, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως με αυτό το νομοσχέδιο το Κογκρέσο θέλει να στείλει το μήνυμα στον Trump πως πρέπει να κρατήσει σκληρή στάση ιδίως απέναντι στη Μόσχα.

Με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα