ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του υπουργείου Δικαιοσύνης Bitcoin και Tether

Καθώς το Bitcoin βυθίζεται, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά το κατά πόσον το επικό ράλι του περασμένου έτους ήταν εν μέρει αποτέλεσμα χειραγώγησης, καθώς οι traders το οδήγησαν στα ύψη μαζί με το Tether – ένα δημοφιλές αλλά αμφιλεγόμενο κρυπτονόμισμα, καθώς και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitfinex.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ερευνούν κατηγορίες ότι το κρυπτονόμισμα Tether χρησιμοποιείται για αγορές bitcoin όταν η αξία του τελευταίου υποχωρεί.

To Bitfinex διοικείται από την ίδια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται στο τιμόνι της Tether, μιας εταιρείας με έδρα το Χονγκ Κονγκ που δημιούργησε το ομώνυμο κρυπτονόμισμα.

Όταν βγαίνουν στην αγορά νέα κρυπτονομίσματα, εμφανίζονται συνήθως στο Bitfinex.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως μεταδίδει το newmoney.gr,  είναι το πώς η Tether Ltd. δημιουργεί νέα νομίσματα και γιατί εισέρχονται στην αγορά κυρίως μέσω της Bitfinex, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ορισμένοι traders και ακαδημαϊκοί έχουν ισχυριστεί ότι τα Tether αυτά χρησιμοποιούνται για την αγορά bitcoin σε κρίσιμα χρονικά σημεία, όταν η αξία του κρυπτονομίσματος βουτάει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα