ΗΠΑ: Στη Νέα Υόρκη το τρίτο θεματικό πάρκο Legoland

Ένα τρίτο θεματικό πάρκο Legoland στη Βόρειο Αμερική αναμένεται να κατασκευαστεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία, η βρετανική Merlin Entertainments.

Το πάρκο που είναι αφιερωμένο στο αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών θα κατασκευαστεί στο Γκόσεν, που βρίσκεται στην κομητεία Όραντζ, 60 μίλια βορειοδυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης και εξυπηρετεί μια περιοχή 23 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Merlin, η οποία διαχειρίζεται τουριστικά αξιοθέατα όπως το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό, ανακοίνωσε ότι η νέα Legoland είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2020 και θα δέχεται επισκέπτες από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο.

Θα κατασκευαστεί μαζί με ένα ξενοδοχείο Legoland 250 δωματίων, το οποίο θα είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο και διακοσμημένο με εκατοντάδες μοντέλα Lego.
Το πάρκο, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα δύο άλλα, στην Καλιφόρνια και την Φλόριντα, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας και να προσφέρει εργασία σε 800 εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα μέχρι να ολοκληρωθεί.

«Το Legoland Νέας Υόρκης είναι το πρώτο νέο μεγάλο θεματικό πάρκο στις ΒΑ ΗΠΑ εδώ και πολλές δεκαετίες και θα βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για επισκέπτες από τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, τη Φιλαδέλφεια και πιο μακριά», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής Νικ Βάρνεϊ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα