ΗΠΑ: «Ροντέο» στη Βουλή για νομοσχέδιο σχετικό με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ (Video)

Σκηνές… ροντέο εξελίχθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, όταν η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία απέρριψε τροπολογία που αφορούσε στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προέβλεπε ότι θα απαγορευόταν σε εργολάβους του Δημοσίου να αναλαμβάνουν έργα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αν παραβίαζαν τα δικαιώματα ή είχαν διακριτική συμπεριφορά έναντι γκέι ατόμων.

Η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων τελικά έπεισε μερικούς από τους βουλευτές του κόμματος να καταψηφίσουν την τροπολογία η οποία και δεν έλαβε την πλειοψηφία του σώματος, προκαλώντας την οργή των Δημοκρατικών.

Με κραυγές “Ντροπή!” και “Αίσχος!”, οι βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά των Ρεπουμπλικάνων συναδέλφων του, μόλις το οριακό αποτέλεσμα (213 κατά έναντι 212 υπέρ) ανακοινώθηκε.

Ο εισηγητής της τροπολογίας, Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης Πάτρικ Μαλόνι κατηγόρησε προσωπικά τον πρόεδρο της Κ.Ο. των Ρεπουμπλικάνων, Κέβιν Μακ Κάρθι, ότι εκβίασε βουλευτές του κόμματός του να αλλάξουν την ψήφο τους.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων υποστήριξε ότι για την απόρριψη της τροπολογίας ευθύνεται ο ίδιος ο Μαλόνι, καθώς, σύμφωνα με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, συμπεριφέρθηκε προκλητικά προς βουλευτές.

Ωστόσο, άλλες πηγές του GOP υποστηρίζουν ότι η τροπολογία απορρίφθηκε διότι σε αντίθετη περίπτωση το Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα είχε απορρίψει το νόμο στον οποίο συμπεριλαμβανόταν και ο οποίος αφορά στους στρατιώτες και απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

pontiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα