ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ο δράστης

Τουλάχιστον 13 πακέτα έχουν σταλεί μέχρι στιγμής – Συνελήφθη στη Φλόριντα ένας άνδρας που θεωρείται από τις αρχές ως ο βασικός ύποπτος – Συνεχίζονται οι έρευνες – Όλα τα δέματα είχαν ως αποδέκτες στελέχη των Δημοκρατικών όπως επίσης και επικριτές της κυβέρνησης του Τραμπ

Οι αρχές έχουν συλλάβει τον άνδρα που έστελνε δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ανακοίνωσε ο Αμερικανος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

“Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας”, τόνισε ο Τραμπ.

“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. “Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι”, υπογράμμισε.

Δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ κατονόμασαν τον Σέζαρ Σαγιόκ, 56 ετών, ως δράστη στην υπόθεση με την αποστολή δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Ποιος είναι ο Σέζαρ Σαγιόκ

Ο δράστης συνελήφθη στην Φλόριντα για την αποστολή πακέτων με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Ο 56χρονος άνδρας κρατείται από το FBI όπου και ανακρίνεται σχετικά με την υπόθεση. Φωτογραφίες που προέρχονται από τον λογαριασμό του στο fecebook τον δείχνουν σε συγκεντρώσεις των Ρεπουμπλικάνων το 2016.

Σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σαγιόκ συχνά αναφερονταν στους Μπαρακ Ομπάμα, Μαξίν Γουόλτερς και Έρικ Χόλντερ – όλοι αποδέκτες των τρομοπακέτων- με τον προσδιορισμό “νέγρος”.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο Σέζαρ Σέιοκ Τζούνιορ έχει συλληφθεί πολλές φορές, μεταξύ των οποίων και μία επειδή απείλησε να χρησιμοποιήσει βόμβα.

Ο Σέιοκ συνελήφθη σήμερα έξω από ένα κατάστημα που πουλά ανταλλακτικά αυτοκινήτων στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα, επεσήμαναν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Πάνω στο λευκό φορτηγάκι του Σέιοκ, το οποίο κατασχέθηκε, υπάρχουν πολλά αυτοκόλλητα του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, καθώς και ένα που γράφει «Το CNN είναι χάλια», σύμφωνα με τη φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter δημοσιογράφος του CNN.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα