ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ένας ακόμη σύμβουλος του Ν. Τραμπ

Την έξοδο από τον Λευκό Οίκο, αποφάσισε ένας ακόμα σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρμακοβιομηχανίας Merck & Co Inc Κένεθ Φρέιζερ αποχώρησε από το ειδικό Αμερικάνικο Συμβούλιο Βιομηχανίας αντιδρώντας στη «μισαλλοδοξία και τον εξτρεμισμό» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μετά την αποτυχία του Τραμπ να κατακρίνει τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν στην Βιρτζίνια το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Φρέιζερ, ο οποίος είναι αφροαμερικανός, είναι ο μοναδικός CEO που παραιτείται αντιδρώντας στην συμπεριφορά του Τραμπ απέναντι στο ρατσιστικό σκηνικό.

Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφερόμενος στα θανατηφόρα επεισόδια, είπε ότι «εμπλέκονται πολλές πλευρές» στο συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς ωστόσο να καταγγείλει ρητά την άκρα δεξιά.

«Οι ηγέτες της Αμερικής πρέπει να τιμήσουν τις θεμελιώδεις απόψεις μας, απορρίπτοντας σαφώς τις εκφράσεις μίσους, τον φανατισμό και την υπεροχή ομάδων, οι οποίες αντιβαίνουν στο αμερικανικό ιδεώδες ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι», δήλωσε ο Φρέιζερ.

«Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Merck και ως ζήτημα προσωπικής συνείδησης, αισθάνομαι την ευθύνη να λάβω θέση εναντίον της μισαλλοδοξίας και του εξτρεμισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν άργησε να απαντήσει, επίσης μέσω Twitter.

«Ο Κεν Φρέιζερ της Merck Pharma παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Βιομηχανίας. Τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο για να ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ» έγραψε εμφανώς εκνευρισμένος.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος την Κυριακή έσπευσε να προλάβει τις δηλώσεις Τραμπ, λέγοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος καταδικάζει τη βία των λευκών εθνικιστών, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της Κου Κλουξ Κλαν και άλλων Νεοναζιστικών ομάδων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα