ΗΠΑ: Ο Μάναφορτ απέρριψε δικαστική απόφαση για μετακίνησή σε άλλη φυλακή

Νέες ανησυχίες για την τοποθεσία της φυλακής στην οποία θα έπρεπε να κρατείται ο Πολ Μάναφορτ εκφράζουν οι δικηγόροι του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, σύμφωνα με το CNN.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Μάναφορτ παρακαλούσε τους δικαστές να αποφανθούν υπέρ της μείωσης της απόστασης που θα τον χωρίζει από τους δικηγόρους του, καθώς κρατείται σε φυλακή (Northern Neck Regional Jail) που απέχει περίπου δύο ώρες από την Ουάσινγκτον.

Την Τρίτη, ο δικαστής Τ.Σ. Έλις παρενέβη στην υπόθεση για να μεταφερθεί ο Μάναφορτ σε κέντρο κράτησης που βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της πολιτείας Βιρτζίνια ώστε “να έχει πρόσβαση στον δικηγόρο του και να μπορέσει να προετοιμάσει ουσιαστικά την υπεράσπισή του”.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Μάναφορτ δεν επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη. Πέντε ώρες μετά την απόφαση του Έλις για τη μετακίνησή του, ο Μάναφορτ δήλωσε στο δικαστήριο ότι προτιμά να παραμείνει κρατούμενος στη φυλακή όπου ήδη βρίσκεται. Η ασφάλειά του από άλλους κρατούμενους είναι επίσης άλλο σοβαρό θέμα, σύμφωνα με τους δικηγόρους του.

“Αναφορικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση του κ. Μάναφορτ και έπειτα από περαιτέρω επεξεργασία της κατάστασης, υπάρχουν ζητήματα με την απόσταση και τις συνθήκες κράτησης, ενώ προκύπτουν και θέματα για την ασφάλειά του. Πιο σημαντικές είναι ακόμη οι προκλήσεις που θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει για την προσαρμογή του σε νέο χώρο κράτησης, αλλά και τις αλλαγές στις συνθήκες της κράτησής του, δύο εβδομάδες πριν από την δίκη του”, ανέφεραν γραπτά οι δικηγόροι του στον δικαστή χθες το απόγευμα.

Ο Μάναφορτ κρατείται σε εγκαταστάσεις “VIP” της παραπάνω φυλακής, μετά την ανάκληση της κατ’ οίκον κράτησής του στις 15 Ιουνίου. Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι ο Μάναφορτ είχε παραβιάσει τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού του, καθώς προσπάθησε να επικοινωνήσει με σημαντικούς μάρτυρες της υπόθεσης. Έτσι, του απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης.

Ο πρώην πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ διώκεται για τη διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με τραπεζική απάτη, οικονομική διαφθορά, αλλά και την απόκρυψη δραστηριοτήτων για την προώθηση ξένων συμφερόντων εντός των ΗΠΑ.

Η δίκη του για διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων αναμένεται ν’ αρχίσει στις 25 Ιουλίου στη Βιρτζίνια.

Παράλληλα, ο Μάναφορτ θα δικαστεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου στην αμερικανική πρωτεύουσα για την προώθηση των συμφερόντων ξένης χώρας στην Ουάσινγκτον, την οποία και δεν είχε δηλώσει όπως προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία.

Από την κράτησή του στη φυλακή και μετά, ο Μάναφορτ έχει καταθέσει δικαστικά έγγραφα σε σχέση με την κατάσταση της κράτησής του. Οι δικηγόροι του επαναλαμβάνουν ότι “παραμένει κλειδωμένος στο κελί του, για τουλάχιστον 23 ώρες καθημερινά”, ενώ κρατείται σε φυλακή που απέχει τουλάχιστον δύο ώρες από τα γραφεία τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα