ΗΠΑ: Ο εφοδιασμός της Συρίας με S-300 συνιστά «σημαντική κλιμάκωση»

Ο σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 συνιστά «σημαντική κλιμάκωση», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Μόσχα θα επανεξετάσει την απόφαση της αυτή.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα εφοδιάσει τη Συρία με τους S-300 εντός δύο εβδομάδων, παρά τις έντονες ενστάσεις του Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την καταστροφή του αεροπλάνου της Il-20, υποστηρίζοντας πως η ισραηλινή αεροπορία το χρησιμοποίησε σαν «ασπίδα» από τους συριακούς πυραύλους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου του είπε ότι η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, έχει στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτικών στη Συρία που μάχονται κατά της τρομοκρατίας.

Τηλεφωνική συνομιλία Νετανιάχου-Πούτιν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, που έγινε με δική του πρωτοβουλία μετά την απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει την Συρία με τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, δήλωσε ότι τα συστήματα αυτά «θα αυξήσουν τους κινδύνους στην περιοχή».

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μεταβίβαση προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμών σε ανεύθυνα χέρια θα αυξήσει τους κινδύνους στην περιοχή» ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές, αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ασφάλεια και τα συμφέροντα του» υπονοώντας σαφώς τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί στην Συρία.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου του είπε ότι η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, έχει στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των ρώσων στρατιωτικών στην Συρία που μάχονται κατά της τρομοκρατίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα