ΗΠΑ: Να περιμένετε και άλλες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας προανήγγειλε η Αμερικανίδα υφυπουργός Οικονομικών Σιγκάλ Μαντέλκερ, μιλώντας σε ειδική επιτροπή του Κογκρέσου, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ έχουν μπλοκάρει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

«Μπορείτε να αναμένετε σίγουρα ότι θα επιβάλουμε και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία», τόνισε η Σιγκάλ Μαντέλκερ μιλώντας ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα υφυπουργό Οικονομικών, σημαντικά ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ έχουν ήδη μπλοκαριστεί, στο πλαίσιο κυρώσεων της Ουάσινγκτον ενάντια στη Μόσχα, κάτι που η ρωσική πλευρά έχει αρχίσει ήδη να αισθάνεται.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, σε αποψινή της κατάθεση σε ειδική επιτροπή της Γερουσίας η Μαντέλκερ υποστήριξε ότι οι ενέργειες του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών είχαν σημαντικές συνέπειες για τον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ρωσικών συμφερόντων.

Πρόκειται για κυρώσεις που έχουν επιβληθεί αθροιστικά από το 2014, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, και έχουν οδηγήσει σε αδρανοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.

Σαν αποτέλεσμα οι απευθείας ξένες επενδύσεις στη Ρωσία έχουν μειωθεί κατά 5% σε σύγκριση με το 2013 ενώ οι αντίστοιχες αμερικανικές κατά 80%. «Η Ρωσία ήδη αισθάνεται τις επιπτώσεις των κυρώσεων μας», υποστήριξε η Μαντέλκερ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα