ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος έξι προσώπων που συνδέονται με τη Δύναμη Κοντς, το επίλεκτο σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς και σε τρεις ιρανικές οντότητες, μόλις δύο ημέρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη χώρα από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Οι κυρώσεις αυτές επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της αμερικανικής νομοθεσίας που στοχοθετεί συγκεκριμένα υπόπτους για διεθνή τρομοκρατία και την ιρανική οικονομική δραστηριότητα, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το υπουργείο πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να διαλύσει το «δίκτυο» και κατηγόρησε την κεντρική τράπεζα του Ιράν ότι βοηθούσε αυτά τα πρόσωπα να αγοράσουν αμερικανικά δολάρια. Σκοπός των προσώπων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις ήταν «να χρηματοδοτήσουν τις κακόβουλες δραστηριότητες της Δύναμης Κοντς», όπως τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό περιφερειακών, συνεργαζόμενων οργανώσεων «αποκρύπτοντας τον σκοπό για τον οποίο αγοράζονταν τα δολάρια ΗΠΑ», ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα