ΗΠΑ: Με ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς ο δράστης του μακελειού στην Times Square(Φώτο+Βίντεο)

Απέκλεισαν οι αμερικανικές αρχές το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, για το σημερινό συμβάν στην Νέα Υόρκη.

«Ήθελα να τους σκοτώσω, υποτίθεται ότι έπρεπε να με σκοτώσετε» ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη της επίθεσης στη Times Square.

Ο Ρίτσαρντ Ρόχας  μιλώντας στους αστυνομικούς, μετά τη σύλληψή του ανέφερε μάλιστα, ότι σκόπευε να κάνει επίθεση αυτοκτονίας.

Ο 26χρονος Ρίτσαρντ Ρόχας προκάλεσε το θάνατο της 18χρονης Αλίσα Έλσμαν ενώ τραυμάτισε ακόμα 22 άτομα, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος στο κεντρικότερο σημείο της Νέας Υόρκης.

Ο δράστης, είναι 26 ετών Αμερικανός πολίτης, πρώην στρατιώτης του ναυτικού, ο οποίος έχει ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς.

Ο Ρόχας έχει δύο προηγούμενες καταδίκες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Μία το 2008 στο Κουίνς και μία ακόμα το 2015 στο Μανχάταν.

Μάλιστα, μόλις τον περασμένο μήνα είχε συλληφθεί καθώς είχε πρωταγωνιστήσει σε βίαιο περιστατικό. Συγκεκριμένα, στις 11 Μαίου συνελήφθη στο Μπρονξ επειδή απείλησε έναν άνθρωπο που πήγε σπίτι του για μία συμβολαιογραφική επικύρωση.

Ωστόσο, ο Ρόχας τον κατηγόρησε ότι του είχε κλέψει την ταυτότητα. Τότε άρπαξε ένα μαχαίρι, του το έβαλε στο λαιμό και τον απείλησε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Ρόχας κατηγορήθηκε για απειλητική συμπεριφορά και κατοχή όπλου, και έπειτα δήλωσε ένοχος για παρενόχληση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ρίτσαρντ Ρόχας έριξε το αυτοκίνητό του, ένα κόκκινο Χόντα πάνω σε πεζούς στη συμβολή των λεωφόρων 43 και 7 στην Times Square, στην καρδιά του Μανχάταν.

Οι αρχές θεωρούν ότι το έκανε εσκεμμένα, στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης μετά την ληστεία που είχε διαπράξει.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε στύλο ηλεκτρικού ρεύματος, κοντά στην 45η Λεωφόρο και την οδό Μπρόντγουεί.

Έπειτα ο Ρόχας βγήκε αλλόφρων από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει, πριν τον χτυπήσει ένας υπάλληλος καταστήματος, που ήταν μάρτυρας του περιστατικού.

Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Ωστόσο, η πράξη του στοίχησε τη ζωή στη 18χρονη Αλίσα Έλσμαν, ο οποία ήταν τουρίστρια από το Μίσιγκαν.

Ο Ρόχας τραυμάτισε ακόμα 22 άτομα, μία εκ των οποίων και η 13χρονη αδερφή της νεκρής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα