ΗΠΑ: Μεγαλύτερη απειλή ο Β. Πούτιν από το ΙΚ λέει ο γερουσιαστής Μακέιν

Ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συνιστά μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια σε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν και προειδοποίησε ότι η Γερουσία θα ασκήσει πιέσεις για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας σχετικά με τις καταγγελίες για ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Μακέιν, ο οποίος διαθέτει ισχυρή φωνή στο αμερικανικό Κογκρέσο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε τις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο συνέντευξής του από την Αυστραλία όπου βρίσκεται και είχε συνομιλίες για θέματα ασφαλείας προτού μεταβεί στη Σιγκαπούρη για να συμμετάσχει σε Διάσκεψη για την Ασφάλεια.

“Θεωρώ ότι αυτός (ο Πούτιν) είναι η πρώτη και σημαντικότερη απειλή, μεγαλύτερη από τον ISIS”, δήλωσε ο Μακέιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Australian Broadcasting Corp.

Όπως είπε ο Μακέιν, παρότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι Ρώσοι πέτυχαν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, επιχείρησαν να χειραγωγήσουν τις εκλογές, περιλαμβανομένων των προεδρικών στη Γαλλία.

“Θεωρώ τους Ρώσους μακράν την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε”, σχολίασε ο Μακέιν, ο οποίος προεδρεύει της αμερικανικής Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

“Επομένως θα πρέπει να έχουμε περισσότερες κυρώσεις και μακάρι όταν επιστρέψουμε από την διακοπή των εργασιών η Γερουσία να προχωρήσει με την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας και άλλων ποινών για την ρωσική συμπεριφορά”.

Ο Μακέιν, ο οποίος είναι επικριτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η ομάδα εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου επεξεργάζεται μια στρατηγική, η οποία θα οδηγήσει σε “νίκη” στο Αφγανιστάν και ότι ο Τραμπ έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα αυτή.

“Πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές δέχεται τις συμβουλές και την γνώμη τους. Αν μπορώ να σας πω ότι το κάνει πάντα; Όχι. Και αν με ενοχλεί; Ναι, με ενοχλεί”, είπε χαρακτηριστικά

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα