ΗΠΑ: Κλήτευση του Φλυν για τις Ρωσικές επεμβάσεις, στην Γερουσία

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, στο πλαίσιο της έρευνάς της για παρεμβάσεις της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, έστειλε κλήτευση στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ για Μάικλ Φλυν.

Η Επιτροπή ζητά από τον απόστρατο αντιστράτηγο να καταθέσει έγγραφα τα οποία ο κ. Φλυν αρνείται να παράσχει εδώ και δύο εβδομάδες, από τις 28 Απριλίου.

Πρόκειται για την πρώτη κλήτευση που επιδίδει η Επιτροπή Πληροφοριών κατά την έρευνά της και έρχεται μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική απόφαση Τραμπ να απολύσει τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμυ τον άνθρωπο που ηγούνταν της έρευνας για τυχόν επαφές συνεργατών του κ. Trump με τη ρωσική κυβέρνηση πριν τις προεδρικές κάλπες.

Ο κ. Flynn υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας διακυβέρνησης Trump, υπό τη σκιά πληροφοριών ότι συζήτησε με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον κυρώσεις που είχε επιβάλει η Ουάσιγκτον στη Μόσχα.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Flynn παραδέχθηκε πως δεν είχε ενημερώσει πλήρως τον αντιπρόεδρο Μάικ Πινς για τις συνομιλίες του με τον Ρώσο διπλωμάτη.

Έχει επίσης αποκαλυφθεί πως ο κ. Flynn έλαβε αμοιβές δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από ρωσικές εταιρείες ώστε να εκφωνήσει ομιλίες σε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας στη Μόσχα που οργανώθηκε από το κρατικό δίκτυο Russia Today. Ο απόστρατος αξιωματικός δεν φαίνεται να είχε ζητήσει άδεια, ως όφειλε, για τις αποδοχές από το εξωτερικό.

Η πρώην υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης Σάλυ Γέιτς, δήλωσε τη Δευτέρα στο Κογκρέσο πως ο Φλυν ήταν ευάλωτος σε προσπάθειες εκβιασμού από την πλευρά της Ρωσίας.

Η κ. Yates απολύθηκε από τον κ. Τραμπ τον Μάρτιο, όταν αρνήθηκε να υπερασπιστεί το διάταγμά του για απαγόρευση εισόδου σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα