ΗΠΑ: Καταδίκη 3,5 ετών σε πρώην μηχανικό της VW για το Dieselgate

Σε 40 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 200.000 δολαρίων στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε πρώην μηχανικός της Volkswagen για το σκάνδαλο με τις παραποιημένες τιμές εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα της εταιρείας (dieselgate), στην πρώτη περίπτωση προσώπου που υφίσταται νομικές κυρώσεις για το θέμα.

Ειδικότερα, ο James Robert Liang, 63 ετών, δήλωσε ένοχος σε κατηγορία για «μακρόχρονη συνωμοσία» προκειμένου να διαπράξει απάτη και να παραβιάσει την πράξη «Καθαρού Αέρα» (των ΗΠΑ) και συμφώνησε να συνεργαστεί με τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, στην έρευνα των εισαγγελέων για το σκάνδαλο.

Ο δικηγόρος του κ. Liang είχε ζητήσει μικρότερη ποινή, χωρίς χρόνο φυλάκισης, σημειώνοντας ότι η συνεργασία του πελάτη του με τις αρχές τις βοήθησε να υποστηρίξουν την κατηγορία εναντίον του υπεύθυνου περιβαλλοντολογικής συμμόρφωσης της VW, Oscar Schmidt, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο των 200.000 δολαρίων είναι δεκαπλάσιο από το ποσό που ζητούσαν οι εισαγγελικές αρχές, ενώ ο James Robert Liang έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στην ποινή που του επιβλήθηκε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα