ΗΠΑ: Κανονικά οι διαπραγματεύσεις για την TTIP παρά το Brexit

TTIP-colour-wordOι ΗΠΑ διαβεβαιώσαν σήμερα ότι οι λόγοι ύπαρξης της συνθήκης ελεύθερου εμπορίου που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ Ουάσιγκτον- Βρυξελλών παραμένουν «ισχυροί» παρά την απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ του Brexit.

«Οι οικονομικοί και στρατηγικοί λόγοι ύπαρξης της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) παραμένουν ισχυροί» υπογράμμισε ο ειδικός αντιπρόσωπος για το Εμπόριο των ΗΠΑ, Μάικλ Φρόμαν, σε ένα δελτίο Τύπου που διαβιβάστηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Από το 2013, οι ΗΠΑ και η ΕΕ προσπαθούν να συνάψουν μια συμφωνία που θα καταργήσει τα τελωνειακά εμπόδια και τους κανονισμούς μεταξύ των δύο δυνάμεων, ωστόσο πυροδοτεί σοβαρές διαφωνίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Καταρχάς η Βρετανία, που αποφάσισε να εγκαταλείψει την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, δεν θα εμπλέκεται άμεσα με μια ενδεχόμενη συμφωνία που η Ουάσιγκτον θέλει να ολοκληρώσει έως τα τέλη του έτους.

«Εμείς αξιολογούμε τον αντίκτυπο της απόφασης της Βρετανίας» σχολίασε ο Φρόμαν, που είναι επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας των ΗΠΑ για την TTIP.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις δεσμεύσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις σχέσεις μας με τη Βρετανία» επισήμανε ο Φρόμαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα