ΗΠΑ-Ιαπωνία και Κίνα-Ρωσία μιλούν για τα πυρηνικά στη Κορεατική Χερσόνησο

Υπέρ της στενής συνεργασίας με όλες τις χώρες, ώστε να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου τάχθηκαν ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόλαντ Τραμπ, στις συνομιλίες που είχαν στην Ταορμίνα.

Η Ρωσία και η Κίνα συμφωνούν ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να αναπτυχθεί το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD στην Χερσόνησο της Κορέας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κινέζο ομόλογο του Ουάνγκ Γι, στη Μόσχα.

 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόλαντ Τραμπ, στις συνομιλίες που είχαν στην Ταορμίνα, τάχθηκαν υπέρ της στενής συνεργασίας με όλες τις χώρες, ώστε να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου, μετέδωσε το πρακτορείο Tass επικαλούμενο τηλεγράφημα του ιαπωνικού πρακτορείου Kyodo το οποίο με τη σειρά του επικαλείται πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ιαπωνικού πρακτορείου, κύριο θέμα της συζήτησης τους ήταν το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, ενώ επισήμαναν την σημασία του ρόλου της Κίνας στην λύση της κρίσης με τη Βόρειο Κορέα. Παράλληλα όμως τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της αμυντικής ισχύος υπό το φως της βορειοκορεατικής απειλής.

Το τηλεγράφημα του ιαπωνικού πρακτορείου, αναφέρει ότι ο ιάπωνας πρωθυπουργός στην ίδια συνάντηση επεσήμανε την σημασία της συμβολής της Ρωσίας στην συριακή κρίση και στην επίλυση του την διένεξης με την Βόρεια Κορέα.

Ρωσία-Κίνα: Οι ΗΠΑ φέρνουν ως πρόσχημα τη Β. Κορέα για να αναπτύξουν αντιπυραυλικό σύστημα

Η Ρωσία και η Κίνα συμφωνούν ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να αναπτυχθεί το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) στην Χερσόνησο της Κορέας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κινέζο ομόλογο του Ουάνγκ Γι, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν στην Μόσχα.

Παράλληλα η Μόσχα και το Πεκίνο τάσσονται υπέρ της λήψης μέτρων ελέγχου του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και την αποφυγής οποιωνδήποτε εντάσεων στην κορεατική Χερσόνησο. «Οι απόψεις σχεδόν ταυτίζονται, εμμένουμε στην αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας» δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η «Κίνα προτίθεται να καταβάλει με υπευθυνότητα περαιτέρω προσπάθειες για την ασφάλεια ολόκληρης της Νοτιανατολικής Ασίας και την αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα