ΗΠΑ: Η AT&T γιορτάζει τη φορολογική μεταρρύθμιση και επενδύσει 1 δισ. δολάρια

Μετά τη Boeing, η AT&T ανακοινώνει επενδύσεις ως απόρροια της φορολογικής μεταρρύθμισης. Το «πράσινο φως» της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στη φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων οδήγησε την AT&T στο να ανακοινώσει επενδύσεις ύψους 1 δισεκ. δολαρίων, αυξάνοντας τις κεφαλαιακές δαπάνες και παρέχοντας μπόνους 1.000 δολαρίων σε πάνω από 200.000 υπαλλήλους της. 
Πλέον, απομένει μόνο η υπογραφή του νομοσχεδίου από τον Donald Trump για να αλλάξει το φορολογικό καθεστώς. Να σημειωθεί ότι, επί του παρόντος, η κολοσσιαία AT&T βρίσκεται σε δικαστική μάχη με τις ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α., σχετικά με τη συγχώνευση ύψους 84 δισεκ. δολαρίων με την Time Warner.
«Το Κογκρέσο, σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο, έκανε ένα μνημειώδες βήμα για να θέσει τον φορολογικό συντελεστή για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο ίδιο επίπεδο με τον υπόλοιπο βιομηχανικό κόσμο.  Αυτή η φορολογική μεταρρύθμιση θα οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.  Θα αυξήσουμε τις αμερικανικές επενδύσεις μας και θα δώσουμε ένα ειδικό επίδομα στους Αμερικανούς υπαλλήλους μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Randall Stephenson.
Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, κ. Dennis Muilenburg, γνωστοποίησε πως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αεροσκαφών στον κόσμο θα προχωρήσει στη διάθεση 300 εκατ. δολαρίων σε φιλανθρωπικές δωρεές και παροχές προς τους εργαζομένους, στον απόηχο της -δεύτερης- έγκρισης της φορολογικής μεταρρύθμισης από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η μεταρρύθμιση «θα απελευθερώσει οικονομική ενέργεια» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βέβαια, δε διευκρίνισε το ποσό φορολόγησης που θα «γλιτώσει» ο αμερικανικός κολοσσός.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα