ΗΠΑ: Επίθεση από αντιφασίστες σε λεωφορείο που μετέφερε μέλη αντι-κουίρ και τρανσοφοβικών ομάδων

Ένα λεωφορείο, το οποίο μετέφερε μέλη συντηρητικών και ακροδεξιών ομάδων μεταξύ των οποίων η “Εθνική Οργάνωση για τον γάμο”, ο Διεθνής Οργανισμός για την Οικογένεια και άλλες, δέχτηκε επίθεση  από ομάδα αντιφασιστών με ρόπαλο του μπέιζμπολ, στην Νέα Υόρκη. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο λεωφορείο στο οποίο αναγράφηκαν και αντιφασιστικά συνθήματα.

Οι συγκεκριμένες ομάδες ενώθηκαν για την περιοδεία #FreeSpeechBus, που αυτή τη στιγμή περιοδεύει σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, δίνοντας συνεντεύξεις Τύπου και πραγματοποιώντας συλλαλητήρια. Χρησιμοποιώντας τσιτάτα περί ελευθερίας του λόγου, τα μέλη των οργανώσεων αυτών διαχέουν τον συντηρητικό και μισαλλόδοξο λόγο τους εναντίον άλλων ομάδων ατόμων όπως είναι οι κουίρ, οι τρανς και οι ομοφυλόφιλοι. Εξάλλου, το μήνυμα είναι προφανές και από το μήνυμα το οποίο είναι αναγραμμένο στο λεωφορείο το οποίο είναι: “Τα αγόρια είναι αγόρια και τα κορίτσια είναι κορίτσια… και πάντα θα είναι”. Αυτές το μήνυμα έχει χρησιμοποιηθεί από τις ομάδες αυτές για να δικαιολογήσει μια σειρά νόμων, διατάξεων και καταπιέσεων προς την lgbtq+ κοινότητα.

Για παράδειγμα η Εθνική Οργάνωση για τον Γάμο, συστάθηκε το 2007 έχοντας ως στόχους να μπλοκάρει μπλοκάρει μια σειρά προς ψήφιση νόμων υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων,  για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, υπέρ εργατικών σωματείων και τέλος για να μπλοκάρει την ψήφιση νόμο υπέρ του δικαιώματος των τρανς ατόμων να επιλέγουν τα ίδια τις τουαλέτες που θα επισκεφθούν.

 

  



                
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα