ΗΠΑ: Ενίσχυση Συριακής αντιπολίτευσης-Κούρδων

isis-stragegyΣύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, οι ΗΠΑ προτίθενται να επεκτείνουν την πολιτική και στρατιωτική επιρροή τους, στην προσπάθεια ανάσχεσης της τζιχαντιστικής ISIS.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο Πεντάγωνο ανακοίνωσε την ενίσχυση της  μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης και των Κούρδων, καθώς όπως υπογράμμισε δεν υπάρχουν  προς το παρόν σχέδια για την αποστολή περισσότερων Αμερικανών στρατιωτών στο εξωτερικό,επαναλαμβάνοντας ότι η μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές της ISIS δεν θα είναι μικρής διάρκειας.

Άλλωστε, αυτή τη στιγμή οι Κούρδοι μαχητές αποτελούν τον μόνο αξιόπιστο σύμμαχο των Αμερικανών στην περιοχή εναντίον του ISIS,καθώς αν και ο συριακός στρατός  δίνει σφοδρές μάχες με τους τζιχαντιστές , η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το καθεστώς του προέδρου Ασαντ.

 

Ταυτόχρονα,o M.Ομπάμα επέστησε την προσοχή στο εσωτερικό των ΗΠΑ, τονίζοντας τη δυσκολία της αποτροπής επιθέσεων μικρής κλίμακας από μεμονωμένους ισλαμιστές μέσα στις ΗΠΑ, παρά τις επιτυχίες στην αποτροπή μεγάλης κλίμακας επιθέσεων όπως αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον. «Θα χρειαστεί να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε τέτοιες πράξεις» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επίσης,  ανέφερε  ότι η εκπαίδευση των Ιρακινών δυνάμεων από Αμερικανούς είχε εντατικοποιηθεί αφού κρίθηκε πολύ αργή.

«Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τους ρυθμούς παράδοσης υλικού κριτικής σημασίας, μεταξύ του οποίου συμπεριλαμβάνονται και αντιαρματικά όπλα, στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, «και έχω ξεκαθαρίσει στην ομάδα μου ότι θα κάνουμε περισσότερα για να εκπαιδεύσουμε και εξοπλίσουμε την μετριοπαθή αντιπολίτευση στη Συρία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα