ΗΠΑ: Δημοκρατικοί αντιτίθενται στην πώληση όπλων προς τη Σ. Αραβία

Τριάντα Δημοκρατικοί έστειλαν επιστολή προς τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον αλλά και τον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Στην επιστολή εκφράζεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο αύξησης των θυμάτων μεταξύ των αμάχων, από την πώληση πυρομαχικών ακριβείας στη Σαουδική Αραβία, κίνηση που είχε ανασταλεί για έναν χρόνο από την κυβέρνηση Ομπάμα.

«Όπως γνωρίζετε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ έλαβε την απόφαση το Δεκέμβριο του 2016 να καθυστερήσει την πώληση πυρομαχικών ακριβείας (Precision Guided Munitions -PGM) στη Σαουδική Αραβία, μετά από ανησυχίες για αύξηση του αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων, αλλά και σοβαρά προβλήματα στη στόχευση ακριβείας των μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (RSAF)», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θέλει να ανοίξει το δρόμο για τις πωλήσεις αμερικανικών όπλων στο εξωτερικό, προκειμένου να ενισχύσει τον πόλεμο που διεξάγουν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας, αλλά και να ενισχυθεί η προσπάθεια δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην αμερικανική βιομηχανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα