ΗΠΑ: Βίαιες ταραχές μετά τον πυροβολισμό άνδρα από την αστυνομία στην περιοχή του Σικάγο

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Σάουθ Σάιντ του Σικάγο, μετά το περιστατικό κατά το οποίο η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα. Στην περιοχή κατοικούν κυρίως Αφροαμερικανοί.

Μια ομάδα περίπου 150 κατοίκων φώναζαν «δολοφόνοι», σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και πήδησαν πάνω σε περιπολικά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τρεις ή τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και ένα περιπολικό όχημα υπέστη ζημιές, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις διαδηλωτές.

Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν του πυροβολισμού πέραν όσων αναφέρονται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία γύρω στις 5.30 το απόγευμα (τοπική ώρα), αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία πεζή είδαν έναν άνδρα «που έφερε τα χαρακτηριστικά ενός ενόπλου».

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Σικάγο ανέφερε ότι «ακολούθησε ένοπλη αντιπαράθεση με αποτέλεσμα ένας αξιωματικός να χρησιμοποιήσει το όπλο του και να τραυματίσει θανάσιμα τον δράστη»

Με πληροφορίες από Reuters.

AP Photo/Annie Rice

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα