ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε 13χρονο (Βίντεο)

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ με αστυνομικό εκτός υπηρεσίας να πυροβολεί κατά 13χρονων παιδιών γιατί περπάτησαν στο γκαζόν του σπιτιού του. 

Σε βίντεο που κυκλοφορεί και έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο, ο αστυνομικός εμφανίζεται με πολιτικά ρούχα και αντιμάχεται εντόνως με έναν έφηβο, τον Κρίστιαν Ντορς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ίδιος υποστήριξε πως ο 13χρονος τον απείλησε με όπλο και επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει, την ώρα που πολλοί φίλοι του του φώναζαν να τον αφήσει ήσυχο.

Ο Ντορς φαίνεται να προσπαθεί να ξεφύγει από τον αστυνομικό και μάλιστα ένας από τους φίλους του τον σπρώχνει για να απελευθερώσει τον φίλο του, όμως μάταια.

Ο αστυνομικός βάζει από το παντελόνι του όπλο του και όλοι παγώνουν. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται ένας πυροβολισμός και όλοι τρέχουν έντρομοι.

Ευτυχώς το περιστατικό δεν άφησε πίσω του θύματα και στο τέλος του βίντεο η αστυνομία συλλαμβάνει τον άντρα, που ισχυρίστηκε πως το όπλο του εκπυρσοκρότησε.

Μετά το γεγονός εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι βγήκαν στους δρόμους και απαιτούν την φυλάκιση του αστυνομικού, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Σταματήστε να πυροβολείται τα παιδιά μας. Σταματήστε να σκοτώνεται τα παιδιά μας. Αυτό είναι το παιδί μου. Είναι ο γιος μου. Είναι 13. Ήταν άοπλος. Παραλίγο να σκοτώσει τον γιό μου. Ευχαριστώ τον Θεό που είναι ζωντανός», είπε η μητέρα του Κρίστιαν, που συμμετείχε στις διαδηλώσεις.

Αιτία του περιστατικού, σύμφωνα με το όσα μεταδίδονται είναι πως τα παιδιά περπάτησαν πάνω στο γκαζόν του άντρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα