ΗΠΑ: Απειλές Τραμπ για τη Β.Κορέα

«Οι ΗΠΑ μπορούν να χειριστούν «άνετα» το θέμα της Βορείου Κορέας, με ή χωρίς τη βοήθεια της Κίνας“, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη του στους Financial Times.

Οι δηλώσεις του έγιναν στη σκιά της επικείμενης συνάντησης του με τον πρωθυπουργό της Κίνας στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναλυτικά δήλωσε πως «Αν η Κίνα δεν προτίθεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της Βορείου Κορέας, θα το κάνουμε εμείς για αυτούς. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω περισσότερο». Όταν ο δημοσιογράφος τον πίεσε, ρωτώντας τον αν οι ΗΠΑ μόνες τους μπορούν να χειριστούν το θέμα της Βορείου Κορέας ο Τραμπ απάντησε μονολεκτικά, λέγοντας «προφανώς».

Το Πεκίνο αποτελεί έναν εκ των μοναδικών και κυριότερων εμπορικών συμμάχων της Βορείου Κορέας, αφού μαζί τους διεξάγεται πάνω από το 90% των συναλλαγών.

Η κινητικότητα της Βορείου Κορέας έχει αυξηθεί επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό, με συνεχόμενες εκτοξεύσεις πυραύλων οι οποίες πυροδοτούν τις σχέσεις τους με τους Ιάπωνες και τους Νοτιοκορεάτες.

Η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να πραγματοποιήσει ακόμα μια δοκιμή πυρηνικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τραμπ – Σι Τζινπίνγκ, με σκοπό να την επισκιάσει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα