ΗΠΑ: Αναβολή της ομιλίας Τραμπ ζητούν οι Δημοκρατικοί λόγω «shutdown»

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να μεταθέσει την ομιλία του στην οποία και πρόκειται να παρουσιάσει το ετήσιο πρόγραμμά του, εξαιτίας του shutdown, το οποίο έχει παραλύσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

«Δυστυχώς, δεδομένων των ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια και τουλάχιστον έως την επαναλειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, προτείνω να εργαστούμε από κοινού για να βρούμε μια άλλη ημερομηνία (…) ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο να καταθέσετε εγγράφως την ομιλία σας για την κατάσταση του Έθνους, ενώπιον του Κογκρέσου» έγραψε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Πελόζι και ο Τραμπ έχουν επιδοθεί σε ένα μπρα ντε φερ εδώ και τρεις εβδομάδες με επίκεντρο το αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι να έχουν τεθεί σε αργία ή να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα στελέχη της Secret Service, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία προσωπικοτήτων, όπως ο πρόεδρος και την εγγύηση της ασφάλειας σε γεγονότα, όπως η ομιλία για την κατάσταση του Έθνους, υπενθυμίζει η Νάνσι Πελόζι.

«Εντούτοις, η αμερικανική Secret Service και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας δεν χρηματοδοτούνται εδώ και 26 ημέρες» υπογραμμίζει η ίδια.

Στο επίκεντρο της διαμάχης για τον προϋπολογισμό βρίσκεται το τείχος που θέλει να κατασκευάσει ο Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό, αξιώνοντας το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι Δημοκρατικοί δεν συζητούν καν αυτό το ενδεχόμενο. Την 26η ημέρα του shutdown, δεν διαφαίνεται καμία έξοδος από την κρίση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα